Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowo zimne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 12 łyżeczek
likier jagodowy 4 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki
śmietana kremówka 500 ml
pepitki 1 opakowanie
jogurt naturalny 2 z cukrem
owoce leśne 2 duże kubki

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowo zimne

Żelatynę namoczyć w malej ilości wody, a następnie podgrzewając rozpuścić. Żelatynę podzielić na pół, do jednej połowy dodać podgrzany likier, następnie wymieszać z jogurtem jagodowym i polową ubitej na sztywno kremówki. Resztę żelatyny wymieszać z podgrzanym sokiem z cytryny, jogurtem naturalnym i drugą połową ubitej śmietany. Obie masy schlodzić. Foremkę wyłóż folią spożywczą, następnie wlej obie masy, wygładż wierzch i przykryj pepitkami. Schladzaj minimum 4 godz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 12.09.2013 09:04
bardzo lubię takie desery
dorotka0000025 07.08.2012 14:29
fajny pomysl
parysek10 04.07.2012 14:34
ciekawy deser
halina17 04.07.2012 10:41
dobre ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak