Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Calzone z własnego przepisu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kilogrma
drożdże 3 dkg
olej 3 łyżki
bazylia 0,5 łyżeczki
tymianek 0,5 łyżeczki
oregano 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
mielone 20 dkg
pieczarki 20 dkg
papryka czerwona 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
sól do smaku
czosnek 4 ząbki
ser żółty 30 dkg
kabaczek 1 sztuka
woda 1,5 (ciepła)
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Calzone z własnego przepisu

Wykonanie;
Drożdże wrzucić do ciepłej wody dodać sól 1 łyżeczkę cukru,olej,2 ząbki czosnku drobno posiekanego i wszystkie zioła dokładnie wymieszać po czym dodawać mąkę tak żeby ciasto utworzyło jednolita masę, odstawić do wyrośnięcia.
Farsz;
mielone podsmażyć, dodać pokrojoną cebulę, pieczarki, cukinię, paprykę, wszystko razem wymieszać i smażyć przez 10 minut, dodać przyprawy i 2 ząbki czosnku drobno posiekanego.
Ciasto podzielić na 4 części rozwałkować każdy krążek posypać żółtym serem i nakładać farsz po czym złożyć na pół i zlepić piec 30 minut w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka_k 04.07.2012 12:00
Świetne pachnie i pewnie też tak smakuje! Już przygotowałam na obiadek :)
Rafał10 04.07.2012 09:16
najważniejsze że smacznie przyprawione :) PYCHA!
gosia47-47 04.07.2012 08:39
mniam
EWI 04.07.2012 08:32
fajny przepis
elka4621 04.07.2012 08:00
polecam jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak