Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wiosenna z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
rzodkiewki 4 sztuki
szczypiorek 1 pęczek
feta 20 dag
oliwa 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka zielona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wiosenna z fetą

Pomidory parzymy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Szczypiorek myjemy i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę kroimy w półplasterki. Wszystkie składniki sałatki mieszamy i dodajemy ser feta pokrojony w kostkę. Oliwę z octem winnym i przyprawami mieszamy. Tak wykonanym sosem polewany sałatkę. Osobiście podaję z pieczywem czosnkowym, bądź zwykła bagietką posmarowaną masłem czosnkowym. Polecam, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.07.2012 15:13
Mniam, mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak