Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYBKIE KOKOSANKI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe ok 300 g
mąka ziemniaczana 2 łyżki
białko 3 sztuki
cukier drobny 1 szklanka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: SZYBKIE KOKOSANKI

Białka schłodzić w lodówce. Po schłodzeniu odrobinę posolić i ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier i nadal ubijać. Dodać 2 łyżki mąki i olejek. Wymieszać dokładnie z wiórkami z wiórkami. Najlepiej na papierze do pieczenia nakładać w równych odległościach kleksy z masy. Piec w 130 stopniach w termoobiegu około 35 min na lekki złoty kolor. .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.10.2015 20:14
U mnie wyszła kompletnie inna tekstura :D
Monika63 02.09.2012 22:48
fajne
Jastinka 17.07.2012 11:20
swietne
Agata B 06.07.2012 18:47
muszą być przepyszne:)))
Rafał10 04.07.2012 09:25
Twój przepis brzmi mega smacznie !!
Aneta41 03.07.2012 22:13
fajne
Pietruszka 03.07.2012 21:32
mniam
Monika78 03.07.2012 19:37
pieknie wygladają
Agnieszka91 03.07.2012 18:31
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak