Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 kg
koper świeży 4 gałązki
czosnek 4 ząbki
liść chrzanu 1 szt
sól 2 łyżki
woda 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Wodę zagotować wraz z solą. Ogórki umyć i ułożyć w szklanym naczyniu. Pomiędzy ogórki włożyć koper, liść chrzanu oraz czosnek. Zalać solanką i odstawić na 2-3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.12.2013 21:55
bardzo lubię
gusia1000 06.09.2013 18:53
Zawsze dobre.
olkaaa 07.01.2013 08:16
uwielbiam takie
barbara11561 10.09.2012 20:04
pyszne ogóreczki
alaaa 13.08.2012 20:45
małosolne są pyszne,też mam taką propoprcje wody i soli
dorotka0000025 21.07.2012 11:21
ja zalewam goraca i robie podobnie:)
Wafelek2601 09.07.2012 09:27
Super
MAR3STA 06.07.2012 20:12
pyszne ogóreczki
teresa18 05.07.2012 20:16
też mnie to ciekawi?czy jest różnica bo ja nie widzę
SmacznaPyza 03.07.2012 18:12
zalewasz solanką zimną czy gorącą?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak