Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser camembert panierowany w bułce z orzechami i jagodami w żubrówce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 100 g
jajko 2 szt
mąka 1/2 szklanki
bułka tarta pikantna 1/2 szklanki
oliwa 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 100 ml
mieszanka świeżych sałat do dekoracji
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 opakowanie
jagody 200 w żubrówce
orzechy włoskie 1 mielone
gruszki w zalewie 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ser camembert panierowany w bułce z orzechami i jagodami w żubrówce

Camembert oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i panierować dwukrotnie w pikantnej bułce tartej z tłuczonymi orzechami. Następnie ser usmażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Chrupiący smażony camembert podawać ze świeżymi sałatami skropionymi sosem vinaigrette, przygotowanym wg. przepisu na opakowaniu i jagodami w żubrówce i gruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 22.02.2013 09:56
coś pysznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak