Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczano jajeczna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt
olej 2 łyżki
sól
pieprz
jajko 6 szt
mleko 4 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczano jajeczna

Ziemniaki ok 1 kg obieramy z łupiny i kroimy w plasterki . Na patelni dość sporej rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim ziemniaczki . Cebulę obieramy kroimy w piórka dodajemy do ziemniaków . Solimy i doprawiamy pieprzem .Podsmażamy ,aż ziemniaczki zrobią się złote. Takie ziemniaczki przekładamy do naczynia żaroodpornego . Jajka rozbijamy mieszamy z mlekiem doprawiamy magii. Wlewamy jaja do ziemniaków . wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 06.08.2012 17:29
bardzo smaczne
ElizaT 04.07.2012 23:26
Uwielbiam takią!!
ewka1978 03.07.2012 09:23
pycha
EWI 03.07.2012 09:07
pychota
iwa643 03.07.2012 07:48
polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak