Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżu dzikiego i ogórków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż dziki 1 woreczek
ogórki małosolne 4 szt
korniszony 4 szt
cebula czerwona 1 szt
majonez
śmietana
musztarda
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżu dzikiego i ogórków

Ryż dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy . Do zimnego ryżu dodajemy posiekana cebulę czerwoną . Ogórki kroimy w plasterki potem na pół. Składniki mieszamy . Robimy sos.Mieszamy majonez z śmietana i łyżka musztardy . Taki sos dodajemy do sałatki .Mieszamy .doprawiamy pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 25.08.2012 00:09
egzotycznie
ElizaT 04.07.2012 23:25
palce lizać
ewka1978 03.07.2012 09:56
pycha
iwa643 03.07.2012 07:04
polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak