Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z wędzonką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzonka 100 gram
ocet 2 łyżka
sól
pieprz
cukier
majranek
kapusta czerwona 1/2 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z wędzonką.

Kapustę poszatkuj.
W dużym garnku zagotuj wodę, lekko ją osól i gotuj kapustę do miękkości.
W tym czasie wędzonkę pokrój w kostkę i mocno obsmaż na patelni.
Miękką kapustę odcedź.
W małym słoiczku przygotuj dressing: sól, pieprz, ocet, 2-3 łyżki przegotowanej wody, cukier i majeranek. Dokładnie wymieszaj i połącz z kapustą. Na koniec posyp kapustę chrupiącą wędzonką i polej wytworzonym tłuszczem.
Zamieszaj.
Kapusta przyrządzona w ten sposób świetnie smakuje jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 03.07.2012 11:11
fajna
Rafał10 03.07.2012 09:20
ooo jak dawno nie jadłam, pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak