Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po cygańsku

5.0
(43)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 1,5 kg
ogórki konserwowe 1 słoik
papryka konserwowa 1 słoik
cebula 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 puszka
cukier 1 łyżka
olej 3/4 szklanki
sól i pieprz
ketchup 7 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po cygańsku

Rybę usmażyć w mące i jajku lub w samej mące. Cebulę, ogórki, paprykę pokroic w kostkę. Na rozgrzanym oleju dusić cebulę. Po chwili dodać ogórki. Po 10 minutach dodać paprykę, ketchup i koncentrat pomidorowy oraz cukier. Dusić pod przykryciem wszystkie składniki ok. 15 minut. Układać rybę w półmisku na przemian z sosem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 08.07.2012 22:41
super
Cukiereczek13 02.07.2012 19:59
super :) na pewno jest bardzo smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak