Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czerwonej porzeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwona porzeczka 1 kg
woda 1,5 szklanki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czerwonej porzeczki

Kroki postępowania

1
Porzeczkę i wodę gotujemy przez 25 minut. Następnie przecieramy przez sitko.
Krok 1 - Dżem z czerwonej porzeczki foto
2
Dodajemy na każde 100 ml miąższu 50 g cukru. Wszystko mieszamy i gotujemy przez kolejne 20 minut.
Krok 2 - Dżem z czerwonej porzeczki foto
3
Dżem przekładamy do słoików.
Krok 3 - Dżem z czerwonej porzeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 08.09.2012 22:13
mój ulubiony
cooleczka 08.08.2012 19:59
super
adelajda 07.08.2012 20:21
super bez konserwantów taki jak lubię !
teresa18 03.08.2012 17:19
nie ma to jak domowy dżemik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak