Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa na rosole drobiowym z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 l.
szczaw 2 garście
śmietana gęsta 1/2 szkl.
sól i pieprz
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa na rosole drobiowym z jajkiem

ugotowane jajka obrać i przekroić na połówki.W rondelku lub garnku zagotować rosół i dodać umyty i pokrojony szczaw przesmażony na masełku wymieszać i gotować ok.15-20min.Następnie zupę zmiksować blenderem doprawić do smaku solą i pieprzem,można także zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody ponownie zagotować zabielić śmietaną,wymieszać i nalewać na talerze.Podawać z połówkami jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 26.02.2014 23:46
Znakomita zupka
MAR3STA 02.07.2012 18:47
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak