Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obłędne pomidorki pod serową pierzynką z nutką czosnku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1 sztuka
majonez tradycyjny 3 łyżki
ser gouda 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Obłędne pomidorki pod serową pierzynką z nutką czosnku

Rozpoczynamy od sparzenia pomidorów. Delikatnie nacinamy jego skórkę, zalewamy wrzątkiem i obieramy. Czekamy aż pomidory będą całkowicie zimne. W tym czasie możemy zetrzeć na tarce ser (najlepiej na małych oczkach). Gdy pomidory będą już zimne, kroimy je na dość cienkie plasterki (usuwamy gniazda) i układamy obok siebie na talerzu (jak na zdjęciu). Smarujemy każdego pomidorka majonezem, posypujemy serem i niewielką ilością czosnku. Jeden pomidor wystarcza na cały niewielki półmisek.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 03.07.2012 07:56
Ulubiona przekąska mężczyzn w mojej rodzinie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak