Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik Anety

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
margaryna 20 dkg
jajko 2 szt
budyń waniliowy 1 szt
cukier waniliowy 1 szt
mleko 2 łyżki
cukier 1-1,5 szklanki
herbatniki 10 opakowań
polewa czekoladowa 1 pakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: sernik Anety

Duży garnek wstawiamy na gaz, dodajemy margarynę i czekamy, aż się rozpuści. Dodajemy twaróg i cały czas delikatnie mieszamy. Gdy z twarogu powstanie krem - dodajemy jajka, budyń, mleko, cukier waniliowy i cukier. Ciągle mieszamy. Gdy masa na sernik się zagotuje - odstawiamy do wystygnięcia (jeżeli lubimy sernik z rodzynkami to właśnie w tym momencie możemy je dorzucić). Blaszkę wykładamy warstwą herbatników, zalewamy masą sernikową, znów herbatniki, masa i na górę znów herbatniki. W swojej blaszce używam 3 warstwy herbatników i 2 masy sernikowej. Całość wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Sernik zalewamy polewą kakaową

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 03.07.2012 08:03
Oj, fajny ten serniczek
treonina 02.07.2012 17:06
wspaniały! moje ulubione ciasto :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak