Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka w sosie majerankowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dkg
mąka 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
sól
pieprz
olej
cebula
śmietana 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka w sosie majerankowym

Łopatkę pokroić w dość dużą kostkę nasolić, popieprzyć, obtoczyć w mące i majeranku. Obsmażyć na oleju następnie dodać cebulę pokrojoną w kostkę chwilę podsmażyć , podlać szklanką wody i dusić na małym ogniu około 1 godziny. Po tym czasie sos przyprawiamy do smaku, zabielamy śmietaną. Jeśli mamy gotowe danie posypujemy świeżym majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 30.11.2012 20:15
pyszne
Wafelek2601 23.08.2012 16:18
Smaczny obiad
traktorek 18.07.2012 19:41
świetne
adelajda 12.07.2012 10:53
super !
ania20m 02.07.2012 16:24
wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak