Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet truskawkowo miętowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 450 gram
mięta liście 1 szklanka
lód 10 kostek
sok z cytryny 1 szt
cukier 6 łyżeczek
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet truskawkowo miętowy

- 450 g świeżych truskawek
- nie pełna szklanka nie ubitych liści świeżej mięty
- 10 kostek lodu
- sok z 1 cytryny
- 6 łyżeczek cukru
- 2 łyżki miodu

Truskawki umyj i zamroź, przynajmniej przez 4h. Wrzuć do rozdrabniacza (w którym możesz użyć lód), dodaj kostki lodu. Sok z cytryny, miód, cukier i miętę. Miksuj na początku pulsacyjnie, następnie tak długo aż wszystko połączy się na puszystą masę.

Masę przełóż do naczynia odpowiedniego do zamrażania i wstaw do zamrażarki na noc.

Następnego dnia przed nakładaniem odstaw w temperaturze pokojowej na 10 min.

Orzeźwiający deser!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.01.2014 09:02
kolorek super ma ten sorbet
margaret 05.01.2014 23:17
fajnie wygląda:)
Żaneta1 21.04.2013 23:17
musi być pyszny!
Bernadeta1 23.03.2013 00:51
pyszny sorbet
Beatris 02.01.2013 10:23
Piękny kolorek. Zdrowy i pyszny deserek.
agnieszkalider 16.12.2012 13:05
Coś pysznego!
aisoglam 08.12.2012 17:47
Pyszne są sorbety :)
kochanyptysiu 09.07.2012 14:53
OJ JA TEŻ TAKIE LUBIE
Rafał10 02.07.2012 17:09
takie najlepsze !!!!
daria2911 02.07.2012 13:55
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak