PYSZNE PARÓWKI

PYSZNE PARÓWKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • puszka kukurydzy

    1 PUSZKA
  • cebula biała

    1 SZTUKA
  • łyżka masła

    1 ŁYŻKA
  • sól, pieprz

  • parówki

    60 grube
  • olej

    1 łyżka
  • papryka zielona

    1 SZTUKA
  • papryka żółta

    1 SZTUKA
  • papryka czerwona

    1 SZTUKA
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

KUKURYDZĘ ODSĄCZYĆ,CEBULĘ OBRAĆ.POKROIĆ W KOSTKĘ.PAPRYKĘ MYJEMY PRZEKRAWAMY I USUWAMY GNIAZDO NASIENNE.MIĄŻSZ KROIMY W MAŁĄ KOSTKĘ.CEBULĘ I PAPRYKĘ DUSIMY NA PODGRZANYM OLEJU OKOŁO 10 MINUT.WSYPUJEMY KUKURYDZĘ DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.PARÓWKI GŁĘBOKO NACINAMY WZDŁUŻ I PODSMAŻAMY NA MAŚLE NAJPIERW NACIĘTĄ STRONĄ POTEM DRUGĄ.DO ŚRODKA GORĄCYCH PARÓWEK NAKŁADAMY FARSZ.MOŻNA POLAĆ KECZUPEM LUB SOSEM JEŚĆ GORĄCE.PYSZNE.POLECAM GORĄCA.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maryś1

04.08.2010 14:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat