Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowe babeczki z soku malinowego i śmietany

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok malinowy
kefir
śmietana 18%
Żelatyna wieprzowa Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowe babeczki z soku malinowego i śmietany

Kroki postępowania

1
Sok malinowy wkładamy do lodówki, żeby był zimny. Żelatynę rozrabiamy zgodnie z opisem na opakowaniu.
Krok 1 - Tęczowe babeczki z soku malinowego i śmietany foto
2
Kefir i śmietanę mieszamy ze sobą dodając cukru do smaku. Następnie żelatyny dodajemy do soku i masy śmietanowej, wlewamy do foremek i wkładamy do lodówki. Po stężeniu pierwszej warstwy tworzymy kolejne aż do wyczerpania składników.
Krok 2 - Tęczowe babeczki z soku malinowego i śmietany foto
3
Smacznego :)
Krok 3 - Tęczowe babeczki z soku malinowego i śmietany foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.01.2013 20:10
uwielbiam takie deserki :)
RenataZ-et 23.01.2013 20:10
uwielbiam takie deserki :)
bietka 01.01.2013 13:31
super przepis
Anna169Hosz 18.10.2012 12:11
"Fikuśne"- wyglądają cudnie:)
PaniMISIOWA 17.09.2012 20:19
cudeńka!
Aneta41 08.07.2012 19:34
są prześliczne
alaaa 07.07.2012 22:18
śliczne,,
ben-ka 04.07.2012 14:06
Wyglądają bajecznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak