Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miodowe żeberka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg.
oliwa 4 łyżki
Marynata w płynie szlachecka Prymat 2 łyżki
sos
cebula 2 szt.
czosnek 5 ząbków
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
miód pszczeli 4 łyżki
ocet 10 % 100 ml.
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól i pieprz
bulion 3/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: miodowe żeberka

żeberka umyć podzielić na porcje natrzeć marynatą szlachecką i odstawić w chłodne miejsce na godzinę.Cebule obrać pokroić w piórka i podzielić palcami tak aby były one pojedyncze,czosnek posiekać.Rozgrzać oliwę zrumienić żeberka i przekładać do naczynia żaroodpornego,na pozostałym tłuszczu ze smażenia mięsa przesmażyć lekko cebule mieszając dodać kolejno czosnek,koncentrat pomidorowy,miód,ocet,majeranek i zioła prowansalskie,na koniec zalać bulionem wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok.10min.Przygotowanym sosem zalać żeberka tak aby były całe zanurzone w sosie,przykryć naczynie wstawić do piekarnika i piec w temp.170st.ok.1,5godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.07.2013 08:07
uwielbiam żeberka
MAR3STA 02.07.2012 18:48
twoje żeberka są znakomite
Rafał10 02.07.2012 11:52
mniam jak się dobrze zrobi żeberka to są wyśmienite !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak