Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowany pstrąg w papilotach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt.
masło 2 łyżeczki
cytryna 1/2 szt.
koperek
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: grillowany pstrąg w papilotach

rybę sprawić dokładnie umyć i osuszyć natrzeć od wewnątrz i zewnątrz solą,pieprzem włożyć masło do środka ryby i po kilka gałązek świeżych ziół,rybę ułożyć na natłuszczonym pergaminie obłożyć plasterkami cytryny i pozostałymi ziołami szczelnie zawinąć pergamin w miarę możliwości i upiec na rozgrzanym grillu ok.20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 09.04.2013 12:23
Bardzo fajny przepis
Motorek 07.01.2013 10:58
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak