Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mięsna z różnokolorową papryką i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso do szynki 80 dkg
pieczarki 40 dkg
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
przyprwaa do zup w płynie do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
papryka zielona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsna z różnokolorową papryką i pieczarkami

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki obrać, pokroić, podsmażyć na tym samym tłuszczu. Dodać do mięsa, podlać wodą, dusić pod przykryciem. Papryki oczyścić, pokroić w drobną kostkę, dodać do zupy. Przyprawić przyprawą do zup, kucharkiem oraz pieprzem. Kiedy mięso będzie miękkie, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić. Zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą, zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 02.11.2013 17:49
świetna zupa:)
IlonaAlbertos 22.03.2013 14:58
Uwielbiam takie zupki.
caralajna 27.01.2013 08:29
konkretna zupa, ładnie wygląda
Iwusia 25.12.2012 23:20
treściwa zupka
bgs1984 08.07.2012 13:14
mniam
marzenciak1985 08.07.2012 13:09
mniam
MAR3STA 06.07.2012 20:15
smaczna zupa
Betka 04.07.2012 09:23
pięknie wygląda;)
mela25 03.07.2012 07:28
fajna zupka
Krystyna32 02.07.2012 09:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak