Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłek 3 kg
cukier 0,5 kg
cynamonu 1 łyżeczka
żel-fix 0,5 opakowania
miodu 1 łyżka
wody 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowy

Kroki postępowania

1
Jabłka dokładnie umyć i obrać ze skórki.Pokroić jabłka na ćwiartki,usuwając gniazda nasienne.
Krok 1 - Dżem jabłkowy foto
2
Do garnka wlać wodę razem z pokrojonymi jabłkami.Podgotować ok 10 min.Następnie dodać cukier,łyżeczkę cynamonu i żel-fix.dokładnie wszystko wymieszać.Podgotować jeszcze ok 10 minut ciągle mieszając aby nie przypalić dżemu.
Krok 2 - Dżem jabłkowy foto
3
Pod koniec gotowania dodać łyżkę miodu i wymieszać.Przełożyć do wyparzonych słoików.Nie pasteryzować.
Krok 3 - Dżem jabłkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak