Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kieszonki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
ser żółty 4 plastry
kolendra 1/2 pęczka
masło
sól
pieprz
mąka do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: kieszonki

Kotlety rozbić, posolić i popieprzyć. Kolendrę posiekać, wymieszać z masłem, paprykę pokrioć w paski. Kotlety posmarować masłem z kolendrą (pozostawiając ok 0,5 cm od brzegu). Na połowie ułożyć plasterek sera, paski papryki i znowu plasterek sera. Złożyć na pół i tłuczkiem ubić tak, aby się skleiło. Panierować w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 02.07.2012 11:00
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak