Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa papryka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki różnokolorowej 3 kg
cebula 1 sztuka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyzka
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
ziele angielskie 1 łyżka
pieprz w ziarenkach 5 sztuk
Zalewa:
wody 3 l
cukru 8 łyżek
octu 10% 1 szklanka
soli 1 szczypta
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa papryka

Kroki postępowania

1
Paprykę dokładnie umyć i przebrać.Powycinać nasiona i oczyścić. Pokroić w plastry.Przygotować słoje.Na spód każdego słoja wrzucić przyprawy(gorczyca,listek laurowy,ziele angielskie,pieprz w ziarenkach)kilka talarków cebuli.
Krok 1 - Kolorowa papryka foto
2
Zrobić zalewę: Wodę zalać octem, cukrem,solą,olejem i zagotować.Przestudzić i zalać słoje z papryką, słoje dobrze zakręcić zakrętkami.
Krok 2 - Kolorowa papryka foto
3
Wstawić do dużego garnka.Do garnka ze słojami wlać zimnej wody tak aby była do polowy słoików. Całość zagotować, pasteryzować przez 5 minut.Ogórki wyciągnąć z garnka i odstawić w chłodniejsze miejsce.
Krok 3 - Kolorowa papryka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 02.07.2012 09:54
też taką domową lubię...
sylwia / sytofala 01.07.2012 22:46
uwielbiam papryczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak