Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Steki wołowe 5 szt
piecarki 1/2 kg
cebula 1 szt
kostka mięsna 1 szt
śmietana 12% 1/2 kubka
mąka
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w sosie

Mięso myjemy , osuszamy . Lekko rozbijamy i prószymy sola oraz pieprzem . Obtaczamy w mące i przekładamy do garnka gdzie podsmażamy z obu stron . Pieczarki i cebulkę obieramy siekamy i podsmażamy na oleju , przekładamy do mięsa . Zalewamy wodą i dusimy na małym ogniu dodając kostkę mięsną i liścia laurowego . Gdy mięsko zmięknie dodajemy śmietankę i zagotowujemy . Podajemy z ulubionymi dodatkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 27.06.2013 08:04
Pyszny obiad
RenataZ-et 12.10.2012 14:34
przepis na super obiadek
Wafelek2601 02.07.2012 07:37
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak