Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane żeberka z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczku 0,5 kg
żeberek 0,5 kg
marchewki 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
kostka warzywna 1 kostka
wody 2 l
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane żeberka z boczkiem

Boczek i żeberka przemyć i pokroić na kawałki.Wlać wodę do garnka i zagotować wodę.Wrzucić kawałki boczku i żeberek.Marchewkę przemyć i obrać ze skórki,pokroić i dodać do gotującego się boczku i żeberek.Przyprawić solą i pieprzem oraz bazylią.Wrzucić liść laurowy.Na koniec dodać kostkę warzywną i wymieszać.Gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 05.07.2012 14:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak