Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona szynka aromatyzowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka kulka
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sok jabłkowy 3/4 szkl.
sok z cytryny 1 szt.
miód pszczeli 1 łyżka
oliwa 50 ml.
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona szynka aromatyzowana

mięso umyć osuszyć,czosnek obrać posiekać i utrzeć z odrobiną soli,ziele angielskie i liście laurowe utłuc w moździerzu.W naczyniu wymieszać czosnek,majeranek,utłuczone ziele angielskie i liście laurowe,sól oraz pieprz i natrzeć mięso.Miód wymieszać z sokiem jabłkowym i sokiem z cytryny przygotowanym sosem polać szynkę i odstawić na noc do lodówki,można przewrócić kilka razy mięso w marynacie aby równomiernie się zamarynowała,następnego dnia wyjąć szynkę z marynaty i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu a każdej strony na rumiano.Włożyć obsmażoną szynkę do blaszki podlać pozostałą marynatą i upiec w piekarniku w temp.170st.ok.2godz.podawać z ulubionymi surówkami i młodymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 05.11.2012 09:40
pyszne mięsko
wulkanxd 04.08.2012 13:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak