Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzi 1 kg
cebule 2 sztuki
sól 0,5 łyżeczki
pieprz w ziarnach 2 sztuki
Zalewa:
wody 2 l
octu 0,5 szklanki
cukru 2 łyżki
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w occie

Śledzie należy przemyć i namoczyć w miseczce z wodą.Po namoczeniu śledzie pokroić na kawałki.Cebulę przemyć i obrać.Pokroić w piórka.Wodę wlać do garnuszka dodać cukier i ocet oraz ziele angielskie.Cała zalewę zagotować.Wlać do miseczki z kawałkami śledzi zalewę i ułożyć na wierzch cebulę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak