Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa w białym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
papryka czerwona 1 szt
włoszczyzna 1 szt
śmietana 1 kubeczek
parmezan do posypania
mleko 1 szklanka
olej lniany
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa w białym sosie

Warzywa obieramy, płuczemy, kroimy na kawałki i gotujemy na parze. Paprykę rownież. Sos - do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy śmietanę i gałkę muszkatołową. Przyprawiamy świeżym koperkiem. Dodajemy sól i pieprz. Dodajemy pokruszony ser parmezan.Sos gotujemy parę chwil, aż zgęstnieje. Ugotowane warzywa mieszamy z sosem. Pyszny szybki warzywny obiad. Polewamy olejem lnianym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak