Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby w ziołach i przyprawach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kg
zioła
Majeranek suszony Prymat
kminek Prymat
przyprawy
przyprawa do potraw
Przyprawa curry orientalna Prymat
chili Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby w ziołach i przyprawach

Zioła i przyprawy mieszamy w dowolnych ilościach, ale z przyprawami pikantnymi obchodzimy się raczej ostrożnie, aby nie przesadzić. W tej mieszance panierujemy, czyli obtaczamy filety dokładnie, aby całe były pokryte ziołami. Zawijamy je szczelnie w aluminiową folię i wkładamy do grilla lub piekarnika. Pieczemy 20-40 minut,, w zależności od tego jak grube były filety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.08.2013 11:49
doskonale przyprawiona rybka:-)
Bernadeta1 02.11.2012 09:56
bardzo lubię rybki,smaczna
Dorian 30.09.2012 22:04
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak