Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ze szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 20 dag
jajko 2 sztuki
żółty tarty ser 5 dag
mleko 50 ml
sól do smaku
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ze szpinaku

Ugotowany do miękkości szpinak odcedzamy,następnie mieszamy z namoczonymi w mleku płatkami owsianymi,solą i rozgniecionym czosnkiem.Z jajek smażymy gęstą jajecznicę,zdejmujemy z ognia i mieszamy z tartym serem.Do naczynia ogniotrwałego,wysmarowanego margaryną,wkładamy połowę szpinak,na to dodajemy jajecznicę z serem i przykrywamy drugą połową szpinaku,po czym dobrze podgrzewamy potrawę w piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak