Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie z porów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

po4 25 dag
szynka 1 plaster
śmietanka 50 ml
masło 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa do smaku
sól do smakui

Przepis i sposób przygotowania na: Danie z porów

Kroimy pory w plasterki i dusimy w małej ilości wody,do której dodajemy masło,sól oraz startą gałkę muszkatołową.Gdy pory są już miękkie,odstawiamy je do przestygnięcia,po czym odlewamy wywar i mieszamy z ubitą śmietanką.Następnie tym sosem polewamy pory ułożone na plastrze szynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata
Agata 14.09.2013 19:34
trzeba wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak