Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół ze skrzydełek z młodymi warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 duże
młoda marchew 3 szt
młoda pietruszka 2 szt z natką
młody por 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół ze skrzydełek z młodymi warzywami

Skrzydełka czyścimy, płuczemy, zalewamy zimną wodą. Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz ziarnisty. Zagotowujemy po czym zmniejszamy ogień, aby zupa tylko lekko "pyrkała" przez 2,5 godziny. Dodajemy obraną marchewkę, pietruszkę i czosnek. Natkę pietruszki dokładnie płuczemy, odrobinę siekamy i zostawiamy do dekoracji, a resztę dodajemy do zupy, wraz z dokładnie umytą zieloną częścią pora. Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Rosół podajemy gorący z cienkim makaronem, natką pietruszki i odrobiną gotowanej marchewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 11.07.2012 22:07
taki rosołek nie tylko na niedzielny obiad
MAR3STA 05.07.2012 21:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak