Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tołpyga pod warzywną pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

TOLPYGA FILET 3/4 kg.
cebula
por (biała część)
czosnek 2 ząbki
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
śmietana 18-procentowa 1/2 szkl.
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
olej 1/2 szkl.
mąka 2 łyżki
sól i pieprz
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: tołpyga pod warzywną pierzynką

rybę rozmrozić jeśli mamy mrożoną umyć i podzielić na porcje,w naczyniu wymieszać musztardę,sól,pieprz i tymianek zamarynować rybę i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.Cebulę pokroić w plastry,por umyć i także pokroić w plastry,czosnek posiekać i utrzeć z odrobiną soli.Zamarynowaną rybę obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron,dodać cebulę,pora,utarty czosnek wymieszać i smażyć ok.5min.dodać pomidory wymieszać i dusić jeszcze 15min.pod przykryciem,wlać śmietanę wymieszać i dusić jeszcze ok.10min.Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku wymieszać i posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak