Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ogórkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwas ogórkowy 200 ml
wywar warzywny 1,4 litra
cebula
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 6 sztuk
kiełbasa cienka 30 dag
jogurt naturalny 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ogórkowy

Cebulę obrać. Wywar warzywny doprowadzić do wrzenia. Na gotujący się wywar wlać kwas z ogórków kiszonych. Najlepszy jest ze swoich kiszonych ogórków z własnego ogródka ogórki. Dodać obraną cebulę. Gotować 10 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać. Pokroić jajka w ósemki. Kiełbasę pokroić w kostkę. Barszcz rozlać na talerze, dodać pokrojone jajka oraz kiełbasę. Barszcz można podać z pieczywem lub ziemniakami. Można szybko przygotować taki barszcz jeśli nie mamy zbyt czasu na gotowanie posiłku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 08.10.2016 23:06
Smaczny barszczyk.
bgs1984 02.07.2012 16:11
pycha
marzenciak1985 02.07.2012 16:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak