Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 główka
włoszczyzna 1 pęczek
koperek 1 pęczek
boczek wędzony 30 dkg.
cebula
masło 3 łyżki
oliwa 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl.
mąka 1 łyżka
sól i pieprz
wywar warzywny 1,5 l.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z młodej kapusty

kapustę oczyścić poszatkować i umyć,koperek opłukać i posiekać,włoszczyznę umyć i pokroić w paski.Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę dodać włoszczyznę i poszatkowaną kapustę wymieszać i dusić aż warzywa zmniejszą swą objętość,na oliwie przesmażyć pokrojony boczek i dodać go do warzyw.W osobnym naczyniu zagotować wywar i zalać nim warzywa dodać liść laurowy,doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać i gotować ok.20min.śmietanę wymieszać z mąką dodać odrobinę wywaru wymieszać i wlać do zupy ponownie zagotować i zmiksować blenderem,nalewać do miseczek i posypać siekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 26.12.2013 12:03
lubie takie zupy
Wafelek2601 28.06.2013 13:49
Bardzo smaczna zupa
Grazyna0211 02.12.2012 14:57
smaczna zupka
irenka 26.07.2012 20:40
smaczna
Łukasz15 23.07.2012 10:16
Pyszna zupka, z chęcią taką zjem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak