Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z pastą z rzeżuchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 ząbek
olej 4 łyżki
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1/2 łyżki
sól do smaku
indyk 4 sznycel
rzeżucha 1 (ogrodowa)
papryka 1 (płatki)

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z pastą z rzeżuchy

Kroki postępowania

1
Rzeżuchę oczyścić, umyć, lekko osuszyć, grubo pokroić i przełożyć do miski blendera.
Krok 1 - Indyk z pastą z rzeżuchy foto
2
Dodać do niej trochę soli, olej, czosnek, przyprawę do indyka i płatki papryki.
Krok 2 - Indyk z pastą z rzeżuchy foto
3
Wszystko dokładnie zmiksować na pastę.
Krok 3 - Indyk z pastą z rzeżuchy foto
4
Sznycle z indyka ułożyć w garnku do gotowania na parze. Każdego sznycla posmarować przygotowaną pastą.
Krok 4 - Indyk z pastą z rzeżuchy foto
5
Garnek przykryć. Gotować na parze ok. 20 minut.
Krok 5 - Indyk z pastą z rzeżuchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 01.06.2013 22:33
Smacznie i zdrowo. Z pewnością by mi smakował.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak