Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki orzechowo- czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszki czekoladowe 10 dag
rodzynki 5 dag
jajko 2 szt
cukier 0,5 szkl
orzechy laskowe 15 dag
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
mąka 2 i 1/4 szkl
masło 3/4 kost
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki orzechowo- czekoladowe

Orzechy laskowe drobno posiekać. Masło utrzeć z cukrem,dodawać stopniowo po jednym jajku i dalej ucierać. Mąkę wymieszać ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Masę z masła połączyć z groszkami czekoladowymi,rodzynkami i orzechami. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Formować z ciasta łyżeczką kulki. Układać kulki na blasze i piec ok.15 minut w 180 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak