Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w mięsie z młodymi ziemniaczkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso z łopatki 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
imbir 1/3 łyżeczki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 1/3 pęczka
pomidory 4 sztuki
ogórek 1 sztuka
szczypiorek 1|4 pęczka
porzeczka czerwona 4 łyżki
olej do smażenia
liście sałaty 4 sztuki
ziemniaki młode
parówki cienkie 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w mięsie z młodymi ziemniaczkami

Parówki obrać z osłonek. Mięso włożyć do miski, dodać 3 łyżki bułki tartej, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, imbir, przyprawę do mięsa mielonego. Wyrobić mięso na gładką masę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Mięso podzielić na 4 części. Uformować prostokąty długości parówek, położyć parówki i zawinąć w mięso. Panierować w bułce tartej. Smażyć w dużej ilości oleju z obu stron. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Koperek, szczypiorek posiekać. Pomidory pokroić w plasterki. Ogórka obrać, pokroić w plasterki. Liście sałaty umyć, osuszyć. Rozłożyć sałatkę na talerzach na liściach sałaty, dodać porzeczki, posypać szczypiorkiem. Ziemniaczki posypać siekanym koperkiem. Danie gotowe, bardzo smaczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 08.10.2016 23:07
Smaczne danie.
norweska20 12.05.2016 13:27
smakowita propozycja
bgs1984 02.07.2012 16:11
pycha
marzenciak1985 02.07.2012 16:07
mniam
Michaś 01.07.2012 18:51
fajnie to wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak