Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka w migdałach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki kurczaka 4 sztuki
migdały w słupkach 5 dag
rosół drobiowy 50 ml
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 6 łyżek
sok z cytryny 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
sos sojowo grzybowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka w migdałach

Pałki kurczaka umyć, osuszyć. Zrobić marynatę. Do oliwy dodać sok z cytryny, przyprawę do kurczaka oraz sos sojowo-grzybowy. Wymieszać dokładnie, posmarować pałki kurczaka, resztę marynaty wlać na pałki. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Posmarować blaszkę olejem, położyć pałki kurczaka. Wstawić do nagrzanego piekarnika 220 stopni. Oprószyć do smaku solą oraz pieprzem. Piec ok 20 minut. Następnie podlać rosołem drobiowym. Piec do miękkości mięsa. Na patelni rozpuścić masło , wsypać migdały w słupkach i podsmażyć na złoty kolor . Upieczone pałki posypać migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michaś 01.07.2012 18:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak