Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior do słoika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 2 szt
ocet 10 % 1,5 szklanka
woda 2,5 litr
sól 4 łyżka
cukier 4 łyżka
czosnek ile słoików ząbek
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
olej do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior do słoika

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i wkładamy do słoików. Do kazdego słika władamy liść laurowy, 3 iarenka ziela angielsiego, 3 ziarna pieprzu, 1/2łyżeczki gorczycy, ząbk czosnku, 2łyżki oleju.Przygotowujemy zalewę: z wody, octu,sli i cukru, zalewamy. Pasteryzujemy 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 30.01.2017 18:52
Robiłam kilka razy różne wersje marynowanego kalafiora, więc radzę nie pakować do słoika zupełnie surowego. Lepiej zblanszować, aby nie był zbyt twardy po marynowaniu.
Anna169Hosz 15.07.2012 16:55
Nigdy nie robiłam, może skorzystam z przepisu.
Monika78 01.07.2012 20:52
ciekawa propozycja, muszę wypróbować nigdy nie robiłam
1j1o1l1a1 01.07.2012 18:12
Konserwowy kalafior...ciekawe :)
EWI 01.07.2012 17:32
swietny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak