Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jagodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 2 litry
cukier żelujący 900 g
słoiki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jagodowy

Jagody umyć, przesypać do garnka, zasypać cukrem i odstawić na noc do lodówki. Po nocy postawiłam jagody na gazie i gotowałam około 30 minut aby odparował sok, po czym jagody trochę zmiksowałam. I dodałam resztę cukru, gotowałam około 15 minut i przelewałam do słoiczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.07.2012 20:29
pycha
Edyta14
Edyta14 03.07.2012 09:25
uwielbiam dżem jagodowy
Edyta14
Edyta14 03.07.2012 09:22
uwielbiam dżem jagodowy
Marko 01.07.2012 17:41
pyszne
Marko 01.07.2012 17:41
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak