Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1300 g
masło 250 g
cukier 1 i 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 2 opakowania
mąka ziemniaczana 2 czubate łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
rodzynki
skórka pomarańczowa
zapach do ciasta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik

Ser zmielić. Do żółtek dodać masło, cukier i zapach zmiksować. Do sera dodać masę jajeczną i wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać rodzynki, skórę pomarańczową. Ubić pianę z białek i delikatnie dodać do sera. Dokładnie wymieszać. Wylać na papier do pieczenia piec ok. 60 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.11.2013 23:00
lubię takie puszyste serniczki
Barbara/zuza22_85 03.09.2012 17:34
pycha
Sylwia56
Sylwia56 27.07.2012 12:50
uwielbiam
Magula 15.07.2012 19:19
oo pysznosci
Kikiriki 01.07.2012 22:29
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak