Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z orzechową nutą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 50 dag
masło 1 łyżka
koperek 1/2 pęczek
orzechy włoskie 2 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z orzechową nutą

Bób przebieramy, dokładnie płuczemy. Zalewamy letnią wodą, zagotowujemy, lekko solimy. Dodajemy oczyszczone i dokładnie umyte łodyżki kopru. Drobny koperek siekamy. Bób gotujemy do miękkości, odcedzamy. Usuwamy łodygi kopru, dodajemy masło oraz drobno posiekany koper i dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerz, posypujemy drobno posiekanymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 03.07.2012 13:39
Mysiuniu, ja bób również wyciskam, bo nie lubię jego twardych skórek, ale mój Mąż i Mama jedzą ze skórkami...
Mysiunia 03.07.2012 12:48
a czy u Ciebie w domu bób się jada razem ze skórką? U mnie jakoś zawsze się go wyciska, a łupinki od razu zjadają pieski :) Tak przygotowany wygląda pysznie :)
Ankha 02.07.2012 06:52
Wow,całkiem inny bób
Paweł10 01.07.2012 18:22
super pomysl na bob ;)
Sroczka 01.07.2012 18:20
Z chęcią posmakowałabym tak przygotowany bób.
motyl 01.07.2012 17:20
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak