Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone po grecku

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

feta 100 gramów
cebula 1 sztuka
mięso mielone 500 gramów
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
mąka do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone po grecku

Mięso mielone dokładnie wyrobić z jajkiem, podsmażoną cebulą pokrojoną w drobną kostkę i bułką tartą. Doprawić do smaku.

Uformować placuszki na każdym jednym układać kawałek sera feta po czym kotlet dokładnie zakleić. Obtaczać w mące i smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 29.09.2012 17:17
świetny pomysł. tez często wzbogacam mielone
wedith1 22.08.2012 10:23
Hm...kotlety mielone po grecku... i feta w środku.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak