Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tutti Frutti

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
mąka pszenna 3 szklanki
cukier 1,5 szklanki
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
tłuszcz do formy
jabłka 5 większych sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Tutti Frutti

Z żółtek połowy szklanki cukru, mąki pszennej z proszkiem i margaryną zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części 2 z nich włożyć do zamrażalnika na ok godziny. Nie zamrożone ciasto wykładamy na wysmarowaną blaszkę na nie wykładamy jabłka (mogą być starte na tarce surowe lub uprażone ) następnie nakładamy warstwę startego na tarce zmrożonego ciasta na to piana z białek z dodatkiem mąki ziemniaczanej i cukru na to kolejna warstwa warstwę startego na tarce zmrożonego ciasta. Piec 30-40 minut w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 01.07.2012 14:28
smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak