Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie pietruszkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
jaja 6 szt
cebula 2 szt
masło 4 dag
mąka 4 dag
śmietana kremówka 25 dag
mleko pół l
musztarda 2 łyżeczki
natka 1 pęczek
kiełki rzodkiewki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie pietruszkowym

Pokrojone w kostkę ziemniaki gotować 12 min w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Cebulę obrać, umyć, drobno posiekać, przysmażyć na maśle, posypać mąką. Mieszając powoli dolewać śmietanę i mleko. Zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać musztardę. Natkę umyć, posiekać, dodać do sosu. Jaja przelać zimną wodą, obrać a następnie rozkroić wzdłuż. Jaja i ziemniaki ułożyć na talerzach, polać sosem. Całość posypać kiełkami rzodkiewki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 01.07.2012 18:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak