Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka I

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl.
mąka ziemniaczana 1/2 szkl.
proszek do pieczenia 1/2 op.
cukier waniliowy
masło 250 g 1 kost.
cukier 1 szkl.
jajko 4 szt.
mleko 1/2 szkl.
kakao 1 łyżka
sól szczypta
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: babka I

masło utrzeć na puszystą masę stopniowo dodając cukier,cukier waniliowy i jajka.Obie mąki wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia dodać do masy,wlać mleko i całość wymieszać mikserem,do 1/3 masy dodać kakao i dokładnie wymieszać.Wykładać ciasto do natłuszczonej formy raz jasne i ciemne na zmianę aż do skończenia się składników i upiec w temp.180st.ok.40min.po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 18.11.2013 12:57
pyszna taka babka :)
Wafelek2601 15.09.2013 16:05
Przepyszna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak