Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron domowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl.
jajko 2 szt.
sól szczypta
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: makaron domowy

mąkę wysypać na stolnicę zrobić dołek dodać rozkłócone jajka,sól i olej,szybko zagnieść ciasto na jednolitą masę.Rozwałkować bardzo cienko i odłożyć aby ciasto trochę przeschło,zwijać przesuszone ciasto w rulon i kroić w cienkie paski rozrzucić aby się nie posklejały jak troszkę podeschnie to ugotować w osolonym wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.08.2013 12:22
domowy najsmaczniejszy,uwielbiam taki do rosołku :-)
Motorek 08.08.2012 19:33
najlepszy swojski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak