Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort migdałowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
czekolada gorzka 1 tabliczka
herbatniki 15 dag
wiśnie bez pestek 1/2 słoiczek
migdały 15 dag
śmietana 30% 250 ml
twaróg 20 dag
cukier 10 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 300 ml
płatki migdałowe 7 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort migdałowy

Masło roztapiamy, dodajemy czekoladę. Topimy wszystko razem, mieszamy. Dodajemy pokruszone herbatniki, uprażone migdały. Ciasto przekładamy do tortownicy.
Budyń śmietankowy mieszamy z odrobiną mleka oraz mąką. Pozostałe mleko zagotowujemy ze śmietaną i cukrem. Dodajemy budyń i zagotowujemy. Twaróg ucieramy, dodajemy masę budyniową, Powstałym kremem smarujemy spód. Schładzamy 2 godziny. Tort dekorujemy ulubionymi owocami oraz płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak